"Mama" zei Lara (7) afgelopen week, "wil je mij in de avond niet gelijk die verzwaringsdeken over doen als ik nog even wil lezen? Ik kan de hele week al niet keer in de Donald Duck lezen want door die deken val ik gelijk in slaap!" 

Dat vond ik wel even een leuk, een teken dat de verzwaringsdeken heel goed werkt voor haar. 

Ze is een grote stuiterbal, en kan soms tot héél lang in de avond nog wakker zijn, zelfs als wij allang allemaal slapen. Maar als ze onder haar verzwaringsdeken ligt, gaat bij haar gelijk de knop om en valt ze in slaap. Heel prettig voor haar, maar ook erg prettig voor ons en zeker de volgende dag. 

Als Lara onder de verzwaarde deken heeft geslapen is ze beter gehumeurd, opgewekt wakker en een zonnetje in huis. Dat hebben we bij haar wel eens anders gezien,en ik denk dat dat deels door vermoeidheid kan komen.

 

Ook al lijkt een kind (of volwassene) goed te slapen, ik ben ervan overtuigd dat je met een verzwaringsdeken dieper slaapt. Heavyweight blanket, klinkt zo zwaar, en dat is het ook! Het gevoel alsof je een lange dag een verhuizing achter de rug hebt, en eindelijk rust hebt. Je voelt je hele lijf ontspannen, verzetten tegen de slaap heeft geen zin.

 

Wil je het ook eens proberen? Ik heb een aantal testdekens. Stuur me gerust een berichtje. 9 van de 10 die een testdeken hebben geprobeerd willen zelf ook graag een deken.

 

Wil je gelijk eentje kopen,dat kan ook, in overleg maak ik de deken zoals je wilt, of kijk in de webshop.